Gras gevoerd vlees hoofdgerecht - Gehaktbrood met kleine appeltjes, Kikkererwten, Noten en gedroogd Fruit

Gras gevoerd vlees hoofdgerecht - Gehaktbrood met kleine appeltjes, Kikkererwten, Noten en gedroogd Fruit

Omschrijving

Gehaktbrood met vlees van zoogkoeien van Zonnehoeve. Volledig gras gevoerd en in de vrijheid van bosrijke natuurgebieden bij de moeder grootgebrachte runderen die zonder ook maar 1 gram krachtvoer uit verweggistan in dienst hebben gestaan van de biologische kringloop.

Je zou vanuit dat perspectief kunnen spreken van plantaardig vlees. Over plantaardig gesproken; dit gerecht bevat ook nog peulvruchten, noten en gedroogde vruchten wat het tot een echt feestelijk en rijk gevuld 'brood' maakt.

Oh ja, en dan die appeltjes erbij, zalig!

Benieuwd naar meer feestelijke hoofdgerechten die je kunt combineren? Ontdek ook:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Pureer de kikkererwten met een scheutje van het vocht met een staafmixer grof, meng met het gehakt, de ketchup, eieren en paneermeel.

  3. Pers de knoflook en hak de helft van de tijm en rozemarijn fijn, snijd de abrikozen in reepjes. Meng alles met de noten en cranberries door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.

  4. Bekleed een cakeblik met bakpapier en leg de rauwe ham er dakpansgewijs in. Druk het vlees op de ham en druk goed aan.

  5. Bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar in de oven.

  6. Prik de appeltjes rondom in en zet ze na 15 minuten bij het gehaktbrood in de oven, pof ze 30 minuten.

  7. Los het gehaktbrood voorzichtig uit de vorm, serveer in plakken, met de appeltjes.