Wild hoofdgerecht - Indiase Currypie met Hert en Linzen

Wild hoofdgerecht - Indiase Currypie met Hert en Linzen

Omschrijving

Hertenpoulet is super zacht mals vlees wat zeer geschikt is om te stoven. Het bevat veel eiwitten en weinig vet wat het mager maakt. En de vetten die erin zitten, zijn rijk aan de gezonde omega 3 vetzuren. Dit komt omdat herten in het wild leven en daardoor alleen grassen en kruiden eten.

Je maakt er deze heerlijke Indiaas gekruide currypie mee. Naast de wildpoulet van hert vind je ook linzen en zoete aardappel terug in dit gerecht.

Afhankelijk van de andere hoofd-of bijgerechten die je kiest is deze showtopper goed voor 4 tot 8 personen.

Benieuwd naar meer feestelijke hoofdgerechten die je kunt combineren? Ontdek ook:

Bereidingswijze

  1. Snijd de hertenpoulet in stukjes en dep droog. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit olie in een braadpan en braad de hertenpoulet rondom aan.

  3. Hak ondertussen de knoflook, ui en gember fijn, voeg met de currypasta toe aan de poulet en schep goed om. Schenk de groentebouillon erbij en breng tegen de kook, zet de deksel op de pan en stoof het vlees 3 uur. Schep af en toe om.

  4. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 3 bij 3 cm.

  5. Doe de kokosmelk, zoete aardappelen en linzen bij de stoof en schep om. Laat nog een half uur op laag vuur doorkoken.

  6. Verwarm de oven voor op 190°C.

  7. Snijd het bladerdeeg op maat voor de ovenschaal, bewaar de randjes om het bladerdeeg mee te versieren. Schep de stoof in de ovenschaal en leg het bladerdeeg erop. Druk de randjes goed aan en versier met de rest van het bladerdeeg.

  8. Zet de stoof in de oven en gaar nog 25-30 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.