Voor de koolraap steaks
Bereiden van de steaks
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de koolrapen en snijd ze in dikke plakken. Meng de olie met peper en zout naar smaak, nootmuskaat en de patatas bravas kruiden. Kwast de plakken koolraap rondom in met de olie. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze 60 minuten in het midden van de oven zacht en gaar.
Voor de paddestoelensaus
Bereiden van de saus
Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes. Hak de knoflook fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit olijfolie in een hapjes pan, bak de knoflook, tijm en champignons hierin in 5 minuten bruin. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten meebakken. Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon en room toe, roer met een spatel goed door en zet de pan terug op het vuur. Gaar al roerend tot de saus begint te binden. Houd warm tot het serveren.
Voor de chimichurri
10 g oregano
10 g peterselie
1 groene Peper
1 teentje knoflook
Rasp van 1 citroen
Bereiden van de chimichurri
Haal voor de chimichurri de blaadjes oregano en peterselie van de takjes en hak deze fijn met de groene peper en de knoflook. Meng met de rasp en het sap van de citroen en 4 el vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Serveer de koolraap steaks met de champignonsaus en de chimichurri.