Vegan hoofdgerecht - Koolraap steaks met Paddestoelen en Chimichurri

Vegan hoofdgerecht - Koolraap steaks met Paddestoelen en Chimichurri

Omschrijving

Koolraap. Klinkt dat niet een beetje naar 'oorlogsvoedsel'? Hoe dan ook, je kunt er ook verrukkelijke steaks van maken. Die je serveert met paddenstoelen en een heuse chimichurri. Volledig plantaardig te maken en dan mis je geen steek!

Benieuwd naar meer feestelijke hoofdgerechten die je kunt combineren? Ontdek ook:

Bereidingswijze

Voor de koolraap steaks

  • 2 koolrapen

  • 3 el olie

  • 1/2 tl Nootmuskaat

  • 1 el Patatas bravas kruiden

Bereiden van de steaks

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  2. Schil de koolrapen en snijd ze in dikke plakken. Meng de olie met peper en zout naar smaak, nootmuskaat en de patatas bravas kruiden. Kwast de plakken koolraap rondom in met de olie. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze 60 minuten in het midden van de oven zacht en gaar. 

Voor de paddestoelensaus

  • 500 g paddestoelen

  • 1 teentje knoflook

  • 6 takjes tijm

  • 2 el olijfolie

  • 200 ml paddenstoelen bouillon

  • 200 ml plantaardige room

  • 2 el bloem

Bereiden van de saus

  1. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes. Hak de knoflook fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm. 

  2. Verhit olijfolie in een hapjes pan, bak de knoflook, tijm en champignons hierin in 5 minuten bruin. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten meebakken. Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon en room toe, roer met een spatel goed door en zet de pan terug op het vuur. Gaar al roerend tot de saus begint te binden. Houd warm tot het serveren. 

Voor de chimichurri

  • 10 g oregano

  • 10 g peterselie

  • 1 groene Peper

  • 1 teentje knoflook

  • Rasp van 1 citroen

Bereiden van de chimichurri

  1. Haal voor de chimichurri de blaadjes oregano en peterselie van de takjes en hak deze fijn met de groene peper en de knoflook. Meng met de rasp en het sap van de citroen en 4 el vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 

Serveren

  1. Serveer de koolraap steaks met de champignonsaus en de chimichurri.