Bijgerecht - 1000-laagjes Zoete Aardappel Gratin (glutenvrij)

Bijgerecht - 1000-laagjes Zoete Aardappel Gratin (glutenvrij)

Omschrijving

Dit is een waar kunstwerkje, zó mooi!

Tip: wij hielden de smaken van deze gratin lekker puur, maar hij is ook erg lekker met een eetlepel citroen-curry kruiden, een theelepel koekkruiden óf 1 eetlepel gedroogde provençaalse kruiden, net wat er bij je hoofdgerecht past!

Kies je hoofdgerecht:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de zoete aardappelen en snijd er met de dunschiller of mandoline dunne plakken van. Meng de plakken met de maïzena.

  3. Rasp de belegen kaas en pers de knoflook uit. Meng de knoflook met 2/3e van de kaas en alle slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg alle zoete aardappelplakjes toe aan het slagroom mengsel en schep goed om tot alles gecoat is met het slagroom mengsel.

  4. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel de zoete aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal en druk goed aan, blijf laagjes toevoegen en tussendoor steeds goed aandrukken, zodat het vocht zich mooi verdeelt. Bestrooi met de overgebleven kaas.

  5. Bak de gratin in 1 uur zacht en gaar in de oven. Dek na 20 minuten af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.

Tip: wij hielden de smaken van deze gratin lekker puur, maar hij is ook erg lekker met een eetlepel citroen-curry kruiden, een theelepel koekkruiden óf 1 eetlepel gedroogde provençaalse kruiden, net wat er bij je hoofdgerecht past!

Meer bijgerechten?

<< Alle Kerst gerechten