Vegan Kerstmenu

Laat je inspireren door ons feestelijke biologische Kerstmenu. 

Dromen van een witte Kerst? Niet echt anno 2019. Een Groene Kerst, is misschien het mooiste wat we onszelf en onze dierbaren kunnen wensen.

Met een heerlijk & feestelijk Vegan en biologisch Kerstmenu dat aan alle wensen voldoet - een 'klassieke' Wellington (maar dan met Portabello) een Sinaas-Chocolademousse (van silken Tofu) een Carpaccio van Gekleurde Biet, met mooie Cranberry-Appel compote en verrassende tweekleurige Soep van Wortel en Rode Biet. Alles met de volle kracht en de smaak, met volop seizoensgroenten van Nederlandse bodem.

Laten we met elkaar proosten. Op onze gezondheid, op elkaar. En op de toekomst.


Voorgerecht: Frisse Bietjes Carpaccio

Deze vegan Carpaccio is een perfecte frisse starter voor de feestdagen. In het gerecht zitten veel verschillende kleuren en texturen, die het een feestje maken om te eten. De aardse smaak van biet speelt de hoofdrol, en wordt gecombineerd met het zoet-frisse van de sinaasappel en het kruidige van de basilicumtofu.

Bekijk het gehele recept > 

Tussengerecht: Twee Kleuren Soep

Twee kleuren soep in een kom schenken voor Kerst. Het lijkt niet zo moeilijk, maar staat wel heel feestelijk en bijzonder; net even een leuke twist. Om de kleuren van de soep, en de tweedeling van dit recept te benadrukken zijn de soepen zo te maken, dat ze eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. De oranje wortelsoep is fris en pittig en de paarse bataatsoep is vol en kruidig. Als je ze samen eet, houden ze elkaar in balans.

Bekijk het gehele recept > 


Hoofdgerecht: Portabello 'Wellington' met vegan bladerdeeg

Een echte vegan 'showstopper' maken, zoals een hoofdgerecht in een Kerstmenu, is best een uitdaging. Maar met het veganistische bladerdeeg van Hofweb lukt het! Krokant, hartig en je kan er zoveel kanten mee op: bladerdeeg hoort er gewoon bij met Kerst. Van dit klassieke hoofdgerecht in een nieuw jasje - met Palmkool, Portabello en Prei - zal zelfs de meest trouwe vleeseter smullen.

Bekijk het gehele recept > 


Bijgerecht: Geroosterde Wintergroenten

Geroosterde groenten zijn een favoriete bijgerecht bij het kerstdiner. Een pittige combi van Nederlandse seizoensgroentes  (Spruitjes en Zoete Aardappel) met Oosterse kruiden (verwarmende Garam Masala). De kikkererwten worden lekker krokant worden in de oven. Met een simpel knoflooksausje van kokosyoghurt, óf vegan mayonaise maak je dit gerecht af.

Bekijk het gehele recept > 


Bijgerecht: Gestoofde Appeltjes met Cranberry

Dit bijgerecht is een frisse tegenhanger voor de aardse smaken van de Portobello Wellington en de geroosterde groenten. Kook de appel en cranberry niet te lang, zodat er nog veel structuur in zit. Als je ze wat langer op het vuur laat staan, wordt het echt compote. Door de wijnsuggestie van het hoofdgerecht te gebruiken in dit gerecht, komen alle smaken samen.

Tip: maak deze compote een dag van te voren en warm nog even op, terwijl de groenten en Wellington in de oven staan.

Bekijk het gehele recept > 


Toetje: Chocolademousse van Zijden Tofu

De zachte structuur van zijdetofu leent zich heel goed voor het maken van een chocolademousse. Deze mousse wordt iets zwaarder door de structuur van de Tofu, maar de chocoladesmaak is erg intens en de mousse smelt op je tong. De chilli en anijs geven de mousse een kick, zonder dat het erg pittig wordt en de sinaasappel geeft wat extra frisheid en verdieping van de smaak. Een terechte afsluiter van ons Vegan Kerstmenu: de Kers(t) op de taart!

Bekijk het gehele recept > 

Maak kennis met Hofweb: biologisch eten, direct van de boer - direct bij jou thuisbezorgd.

Lees hier meer over onze filosofie

 

Ik ben nieuwsgierig en maak een account aan