Smaakvol, lokaal, biologisch en 100% plantaardig feestmenu.

Tijdens de feestdagen pak je uit. Smaakvol, onderscheidend en 't liefst ook nog beter voor de boer, de aarde en je eigen gezondheid, toch?

Dat kan bij Hofweb. Samen met Milieudefensie hebben wij speciaal voor jou een feestmenu samengesteld waarbij alles en iederéén mee geniet. Zo vier je de feestdagen - uiteraard 100% plantaardig - zoals we ons dat nú, maar ook zeker in de (nabije) toekomst zouden wensen.

Speciaal voor jou als Milieudefensie fan

Stel je voor; een feestelijk menu voor de gezellige decemberdagen. 100% biologische en plantaardige producten en ook nog eens zoveel mogelijk van Nederlandse bodem.

Van boeren die een faire, afgestemde prijs voor hun producten ontvangen.

Makkelijk te maken en bomvol met bijzondere, eigenlijk alledaagse, niet dure producten in de hoofdrol. Pareltjes noemen we ze bij Hofweb.

Hofweb huiskok Marie-Sophie ging ermee aan de slag en bereidde een onderscheidend lekker 4 gangen vegan feestmenu speciaal voor Milieudefensie fans.

Bovendien selecteer je alle ingrediënten ook nog eens in één klik. En wat je al in huis hebt, bestel je gewoon niet mee. Lekker én makkelijk, toch?

Bestel en ontvang een fruitige topper van Nederlandse bodem kado!

Al sinds 2004 kun je bij Hofweb terecht voor de beste biologische producten direct van de Nederlandse boer. Aangevuld met een compleet supermarkt assortiment, zodat je al je biologische boodschappen in één keer kunt doen. We bezorgen in een groot deel van Nederland, veelal 2 x per week in jouw regio.

Nieuw bij Hofweb? Dan ontvang je een heerlijke fles appelsap uit de boomgaard van Maaike als welkomstkado bij je 1e bestelling, naast de aan jou door Milieudefensie verstrekte kortingscode, waarmee je ook nog eens een extra fruitig kadootje scoort! (deze code kun je invoeren nadat je je winkelwagentje hebt gevuld).

Kortom, tot wel 3 kadootjes bij je feestelijke bestelling!

Meld je aan bij Hofweb

Ontdek het Feestelijke Vegan Menu en onze Hofweb-Pareltjes

Carpaccio van Bieten met Veldsla, Kiemen en Fêta

Voorgerecht

Mijn vader lustte ze ábsoluut niet. Ik juist wel. En velen met mij, want deze volksvriend blijft ook bij Hofweb gretig aftrek vinden.

Dit ogenschijnlijk doogewone Hofweb-Pareltje laat zich veelzijdig gebruiken en gezien de kleur eigent hij zich ook ontzettend goed voor een mooie plantaardige carpaccio. Deze vegan variant is voor iedereen onvergelijkbaar lekker!

Naar de Carpaccio van Bieten

Salade van Aardperen en Hollandsche Kapucijners

Tussengerecht

Hollandscher als Kapucijners wordt 't bijna niet. Je vindt ze dan ook nergens anders. In de zomer verkopen we een maandje verse 'Blauwschokkers', een smaakvolle Kapucijnersoort. Maar je kunt ze ook uitstekend drogen om (lang) te bewaren. Ze zijn ontzettend makkelijk te telen en omdat het een vlinderbloemige is, plukt ie zelf z'n benodigde stikstof uit de lucht. Bomvol hoogwaardige plantaardige eiwitten, maar ook koolhydraten en vezels zijn ruimschoots beschikbaar voor ons.

Toekomstbestendige groente dus, Kapucijners. Hoogste tijd om er een feestje omheen te bouwen, met in dit geval aardpeer. Dat deed Marie-Sophie in de vorm van een heerlijke Salade.

Salade van Aardperen en Kapucijners

Rendang Pompoen met Shiitake en Linzen

Hoofdgerecht

Pompoen roept bij menigeen associaties op met 'wierrokerig-geiten-wollen-sokken-bio'. En da's een fijn stereotype compliment wat ons betreft, want via de pionierende biologische (dynamische) boeren en de 'geitenwollensokken' die ze als eerste kochten, zijn ze in ons oh zo nuchtere landje hip en zelfs gemeengoed geworden.

Maar ken je de groene pompoen al? Die is lékker joh! Dit Hofweb-Pareltje serveer je als bezienswaardige hoofdrolspeler.

En die geitenwollen sokken? Die dragen we deze winter meer dan ooit en tijdens de feestdagen al helemaal. Voor de warmte én als eerbetoon aan alle bio-boeren die de pompoen naar NL durfden te halen. Geniet er maar lekker van... ongegeneerd!

Naar de Rendang Pompoen

Knolselderij Puree met Uiencompote

Bijgerecht

Knolselderij kennen we vooral van de... snert. Maar deze, van geneeskrachtige werking betichte knol, is veelzijdiger dan dat.

Kruidig en structuur gevend zorgt Knolselderij voor veel smaakplezier in een mooie puree.

Naar de Knolselderij Puree

Glaasje Appel Cheesecake Crumble

Nagerecht optie 1

Appels, maar dan bio of bio-dynamisch. Omdat gif niet thuis hoort op en in ons fruit, toch? Een evenwichtige biotoop met meer biodiversiteit en natuurlijke vijanden zorgt ervoor dat het ook zonder kan. Evenals zonder kunstmest en andere chemicaliën overigens. Lekkerder voor jou, beter voor de aarde.

Marie-Sophie knutselde een lekker eenvoudige Appel Cheesecake Crumble in elkaar, van smaakvolle pure, voedzame ingrediënten. Zo in het glaasje te bereiden, direct klaar om te serveren. Ook vegan te maken!

Naar de Appel Cheesecake Crumble

Stoofpeertjes met Gember & Cranberries

Nagerecht optie 2

Vroeger hadden veel boerderijen nog een boomgaard, waarin steevast stoofpeertjes stonden. Maaike, onze fruitteler teelt ze ook nog; Gieser Wilde Mannetjes. Je maakt er een klassiek stoofpeertjes gerecht mee, maar dan met een twist; gember, cranberry's en tijm. Probeer maar.

Stoofpeertjes met Gember & Cranberries